Solplet på bordplade

Vi kender det nok alle, men det gør det ikke mindre ærgeligt, en lys solplet på den nye bordplade    🙁

Det nye hæve sænke bord er taget i brug og man har fået indrettet sig på sit nye kontor, og pc skærmen og bordlampen har fundet sin plads. 14 dage senere flytter vi så lige lampen for at tørrer støv af bordpladen og opdager så en stor hvid plet, lige der hvor lampen har stået øv…

Alle møbler og bordplader der er lavet i træ finér med lakeret overflade er desværrer modtagelige for dette.  Alle bordplader der idag produceres er lavet med mindst 3 lag lak og det er bla. dette der er med til at bordpladen ændre farve. Hos Dencon arbejdes der med en vandbaseret UV lak som er mindst mulig modtagelig overfor lys. Desuden lægges der med en lakvalse et ekstra lag topcoat hen over alle lakerede bordplader, dette giver pladerne en unik modstandsdygtighed overfor lys og ridser. Hos Teknologisk institut har man givet overfladen karakteren 5 (på en skala fra 0-5) i styrke og modstand overfor ridser.

MEN selv efter årtiers udvikling indenfor lakering og produktion af bordplader, er det til stadighed et problem med nye møblers følsomhed overfor sollys. Det er derfor af allerstørste vigtighed at der ikke står noget som helst på bordet, det samme sted, længere tid af gangen. De første 2-4 uger er det vigtigt at man flytter rundt med skærm, tastatur og lampe, ja selv en lille post-it der er klæbet fast kan give lyse mærker. Hvis bordet desuden stilles i direkte sollys , vil det tage utroligt hurtigt imod.

Det bedste du kan gøre er at tømme bordet helt når weekenden nærmer sig, og så lade solen bage ned på, og tage imod så meget sollys som muligt. Hvis det er muligt at gøre det samme lige inden en ferie, så vil du være på den sikre side når du kommer tilbage.

Hvis skaden er sket, så er det vigtigt at det lyse område kommer så meget frem i lyset som muligt. Det kan gøres ved at flytte eks.vis lampen rundt i cirkler omkring pletten, således at den rykkes ½ placering hver dag.

Eller dække hele bordpladen af med et stykke pap, og så skære et tilsvarende hul, lige der hvor pladen skal have lys. efter få dage afhængigt af solens styrke, så vil dette gøre underværker.  Ellers er der kun at vente, og flytte rundt på tingende, men her snakker vi om 3-12 måneder før det kan forventes at være helt væk.

God fornøjelse med dit nye kontormøbel