Nye skriveborde gør ansatte sunde….

Arbejdsplads med løbebånd

Alle forskerer er enige om at det er usundt, og en alvorlig trussel imod helbredet, at sidde foran skærmen på sin arbejdsplads i adskillige timer hver dag.

Og det er efterhånden også trængt igennem på mange arbejdspladser : At det er sundt at stå op at arbejde.  Men ligefrem at kombinerer skrivebordet med et løbebånd,,,, det er da maksimum motion i løbet af en arbejdsdag

🙂

Men hvorfor ikke ?

Man hjernen skal nok lige vænne sig til at kombinerer at bevæge kroppen, og samtidigt arbejde og løse problemstillinger.

Men så har man også sparet adskillige timer i fittnes lokalet, og de daglige 30 minutters bevægelse er hutigt klaret.

Så hvis man nu lavede et par arbejdsstationer i kantine området eller fælleslokalet så kan man jo bevæge sig imens man holder et lille møde. Eller kombinerer motionen med lidt let arbejde eller læsning, så undgår man også sin dårlige samvittighed, over at holde motions pause.

Jeg har selv nogle gange sat en motionscykel hen under mit Hæve sænke bord og på den måde kombineret arbejdet med bevægelse, men hver sin motionsform…

Så det kunne jo være interessant at prøve med forskellige løsninger i et kontorlandskab, og så se hvilke der bliver mest brugt. Et hæve sænkebord og motinscykel er vel en samlet investering på 5 – 10.000,- kr. alt efter kvalitet, så det er da værd at prøve.

Er der nogen der melder sig frivillligt ?

Her kan du se indslaget med arbejdsplads med løbebånd