Kontormøbler

Konkurrencen indenfor Kontormøbler

Siden 2004 hvor møbelbranchen havde et af sine højdepunkter er efterspørgslen efter kontormøbler gået stærkt tilbage. Det betyder også at producenterne af kontormøbler må gøre sig ekstra umage med at lave de bedste kontormøbler. Det er jo en af de positive sider ved høj konkurrence, at det kun er de bedste der overlever.

Da omsætningen af kontormøbler i Danmark var på sit højeste, var den væsentligt over 2 milliarder, i dag skønnes den at være omkring 800 mio. Møbeleksporten er faldet til det laveste niveau i 16 år, og branchen er i dyb krise.

Ud over omsætnings  tal kan interessen også læses i Googles statistik for søgeord, og ordet kontormøbler er således faldet fra 100 % i 2004 til omkring 20 % i 2010.

Men folks søgevaner ændre sig jo også i takt med at vi bliver mere fortrolige med nettet og nethandel generelt, således at folk er mere specifikke i deres søgninger, så hvis du skal bruge et bord til din kontorindretning, vil skrive ” Hæve sænke bord med sort linoleum ” og så er det jo langt mere specifikke resultater der kommer frem, og lige klar til at bestille.

Der er der jo også en stigning på ordet “brugte kontormøbler” som jo slet ikke blev brugt i 2004, men er i kraftig stigning da folk jo også bliver mere prisbeviste, der er dog ikke ved nærmere undersøgelse den store prisforskel på 5 brugte borde, og 5 helt nye hæve sænke borde med 5 års garanti sidst jeg tjekkede….

I dag kæmper både fabrikker og forhandlere om at overleve, og nogle af de store udbydere på markedet har måttet dreje nøglen om, eller sælge resterne til højestbydende. heriblandt kan nævnes CJC gruppen, SAPA, Inventarland, dette var ellers store Danske virksomheder i vækst. Men et højt service niveau, store udstillinger, konsulenter, SKI statsaftaler og andre med lange kredit tider og lave priser kan tage livet af enhver.

Så vi skal nok vænne os til tanken om at kontormøbler indkøbes på andre vilkår end tidligere:

  • De leveres direkte fra fabrikkerne
  • De leveres usamlede..
  • Der er ingen sælger/indretningskonsulent tilknyttet.
  • Kredittiderne er enten forud eller kun få dage.
  • Der bliver færre af de store showrooms
  • Salg og markedsføring foregår på nettet.

Men så kan Danmark også stadig være med i front når det gælder verdens bedste kontormøbler, til markedets bedste priser.  Der er absolut ingen grund til at få Svenskere, Kinesere eller Polakker begynder at producerer dem for os.

Statestik med interessen indenfor kontormøbler